Как служите на България, г-н Николай Младенов?

Господин Николай Младенов от 2007-2009 година е депутат в Европейския парламент. В първото правителство на Бойко Борисов е министър на отбраната (юли 2009-януари 2010 година), а след това е министър на външните работи до края на мандата на правителството на 13 март 2013 година. През 2013 година е назначен за специален представител на генералния секретар на ООН Бан Ки-Мун за Ирак и за ръководител на мисията на ООН там. През февруари 2015 година е назначен за специален координатор за Близкоизточния мирен процес от генералния секретар на ООН Бан Ки-Мун.

Докато е бил външен министър през 2012 година спорeд сайта Уикилийс е предавал информация на чужда държава във връзка с  енергийните проекти   АЕЦ „Белене“ и АЕЦ „Козлодуй“. Писмото  е с дата 28 март 2012 година и е адресирано до Хилъри Клинтън, която тогава е държавен секретар на САЩ. То е изпратено от заместник-шефа на кабинета и Джейк Съливан. Самият текст е следният: „Уважаема г-жо Държавен секретар (…) Исках да Ви информирам, че получих обаждане преди малко от българския външен министър Младенов, който ме информира, че България току-що е обявила решението си да спре проекта „Белене“ с Русия…Той каза, че България ще вземе във владение един от реакторите ( от Русия), който вече е завършен и ще го инсталира на площадката в „Козлодуй“…“

Ако заседанието на МС, проведено във връзка с тези енергийни, е било засекретено, то прокуратурата следва да се сезира: дали външният ни министър Младенов, предавайки информация от това заседание на чужда държава, не е осъществил някои от съставите на НК? Няма спор, че голяма част от нашите политици са чуждопоклонници и над всичко са техните интереси, но не и интересите на България, която представляват. Това за нас е политическа корупция!