Има ли корупция в ДКЕВР и доколко тя е независима при вземане на решения?

Както е известно на 7.04.2017 г. ДКЕВР взе решение за шоково увеличение на цената на газа. Безспорно това ще доведе до драстично увеличаване на цените на всички на тока и  всички хранителни продукти в страната. Това решение бе взето след изборите по един непрозрачен начин, без да бъде обяснено на обществото кое налага вдигането с такъв висок процент точно в момента. Естествено това събужда съмнения за натиск върху комисията, тъй като гражданите не бяха подготвени за това решение, което  ще доведе до сериозни трусове в държавата. Трябва да бъдат установени виновните лица, довели нашата енергетика до това състояние. Обществото трябва да разбере какви са корупционните схеми в годините назад за това вдигане на цените и кои са виновните лица. Не може да  продължава така: политиците да назначават по партийна линия непрофисионалисти за министри, голяма част от които мислеха за собственото си благосъстояние и докараха България до това състояние. Крайно време е чрез законодателна промяна по отношение на давността да се потърси сметка на всички, извършили различни престъпления в годините на прехода от самото му начало.

Надяваме се 44-то НС в лицето на новите депутати да предприеме такива мерки, с които да се даде възможност на главният прокурор, г-н Цацаров, чрез образуване на досъдебни производства срещу депутати, бивши и настоящи министри да предприеме законоустановените мерки за всичко случващо се.

Това е истинската борба срещу корупцията, която ще бъде оценена от Европейската комисия, а не празнодумието в НС , създаването на псевдозакони и комисии.

Leave a Comment